Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Το γιατί και το πώς τη Σαρκώσεως του Θεού

Βλέπω ταυτόχρονα έναν μαραγκό και μια φάτνη και ένα Βρέφος και σπάργανα και λεχώνα Παρθένο που στερείται τα πλέον απαραίτητα, βλέπω τα πάντα να είναι φτωχικά, τα πάντα πλημμυρίζουν από ανέχεια. Είδες πλούτος που υπάρχει μέσα σε τόσο μεγάλη φτώχεια; Είδες πως, ενώ ο Χριστός ήταν πλούσιος, πτώχευσε για χάρη μας; Δεν είχε ούτε κρεβάτι ούτε στρώμα και γι΄ αυτό τοποθετήθηκε σε μια ξερή φάτνη.

Ω φτώχεια που είσαι πηγή πλούτου! Ω πλούτε αμέτρητε που κρύβεσαι από τη φτώχεια! Είναι ξαπλωμένος μες στη φάτνη και συνταράσσει την οικουμένη. Τυλίγεται με σπάργανα και διασπά τα δεσμά της αμαρτίας. Ακόμη δεν μίλησε και δίδαξε τους μάγους και τους παρακίνησε σε μετάνοια και μεταστροφή.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά της συντροφιάς των παραμυθιών.


ΙΔΡΥΜΑ 
"ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα παιδιά της συντροφιάς των παραμυθιών για να μεταδώσουν σ' όλους τη χαρά των Χριστουγέννων ετοίμασαν μια μικρή γιορτή και σας περιμένουν στην  ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στις6.00 μ.μ. 
Παράλληλα θα λειτουργήσει "Έκθεση Βιβλίου", τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του ενοριακού έργου στον τομέα της νεότητας.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΜΑΡΔΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗΣ

Εικόνα 1
Ανάμεσα στο πλήθος των ενδόξων και καλλινίκων μαρτύρων, που αγωνίστηκαν και μαρτύρησαν για την αγάπη του Ιησού Χριστού κατά την περίοδο της βασιλείας των χριστιανομάχων Ρωμαίων αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού (284-304μ.Χ.) εξέχουσα θέση κατέχουν οι αθλήσαντες το 296μ.Χ. και τιμώμενοι στις 13 Δεκεμβρίου Άγιοι ένδοξοι μάρτυρες Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης, οι οποίοι μας διδάσκουν με το ακμαίο αγωνιστικό τους φρόνημα και τη σθεναρή τους πίστη, αλλά και με την αδιάλειπτη ζωντανή τους παρουσία χάρη στα πολλαπλά θαύματα, που επιτελούν τα χαριτόβρυτα ιερά τους λείψανα.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ Ο μεγαλύτερος ναός της Σάμου

Εικόνα 1
Στο βορειοανατολικό τμήμα της Σάμου και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων δυτικά από το Βαθύ, την ιστορική πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται κτισμένο σε κατάφυτη περιοχή και σε ιδιαίτερα ειδυλλιακή τοποθεσία το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Κοκκάρι, το οποίο αποτελεί δημοφιλή πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες χάρη στις πολλές φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αρχιεπίσκοπος Μύρων Λυκίας (6η Δεκ.)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΑΠΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ 

Έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού και Μαξιμιανού των τυράννων. Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας. Είχε γονείς ευσεβείς και πλουσίους, αλλά σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός. Κληρονόμος μεγάλης περιουσίας την διέθεσε ο άγιος σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ανακουφίζοντας απόρους, χήρες και οικογενειάρχες. Είναι γνωστό το περιστατικό γιά κάποιο πατέρα που από οικονομική ανάγκη πήγε να εκμεταλλευθεί τις τρεις κόρες του. Ο άγιος μόλις το έμαθε πήγε κρυφά το βράδυ και άφηνε χρήματα τόσα ώστε να αποκατασταθούν. (100 χρυσά φλουριά σε κάθε μία). Αλλά ο πατέρας αυτός παραφύλαξε στη τρίτη και τελευταία κόρη του και τον ''έπιασε΄΄ να αφήνει το κομπόδεμα κρυφά στην αυλή του.
Έλλαμψε στη μοναχική πολιτεία, αλλά αργότερα από την υπερβάλλουσα αρετή του, τον έκαναν αρχιερέα. Όταν κοιμήθηκε ο τότε επίσκοπος Μύρων συνήλθε η σύνοδος και όλοι πρότειναν ως νέο επίσκοπο τον Νικόλαο.