Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Άλλη μία επιτυχημένη αιμοδοσία στο ενεργητικό της Τράπεζας Αίματος της Καλλιμασιάς!

Προηγήθηκε το Σάββατο (4/2/2017) στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου η εκδήλωση του Γ. Νοσοκομείου Χίου "Αποτιμώντας και τιμώντας την Εθελοντική Αιμοδοσία της Χίου" στην οποία αποτιμήθηκε το μέχρι σήμερα έργο της αιμοδοσίας και τιμήθηκαν οι σύλλογοι και οι εθελοντές αιμοδότες. Πρώτη κλήθηκε να λάβει τη σχετική αναμνηστική πλακέτα (ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών) Τράπεζα Αίματος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς. Οι μονάδες αίματος που αναγράφονται, αφορούν την περίοδο από το 2002 ως το 2016.

Ακολούθησε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ενοριακή Αίθουσα (Ξενώνα) του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.


Από τις 9 το πρωί ως τη 1.30 μ.μ. ο πάντοτε φιλόξενος χώρος του Ξενώνα της Εκκλησίας μας έζησε άλλη μία γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας αφού πολλοί εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Με άρτια επιστημονικά τρόπο η ιατρός κυρία Ηλέκτρα Σταυροπούλου και οι νοσηλεύτριες κυρίες Άννα Σωτηρίου και Σμάρω Μπουλατζέρη διεξήγαγαν άψογα το έργο της αιμοληψίας, με τη συνδρομή του κυρίου Αντώνη Ρυθιανού, που συνοδεύει εθελοντικά τις εξορμήσεις του Σταθμού Αιμοδοσίας, οδηγώντας το αυτοκίνητο του Νοσοκομείου.


Τη φροντίδα της προετοιμασίας του χώρου και των κερασμάτων είχε ο υπεύθυνος της Αιμοδοσίας Εφημέριος και η Τριμελής Διαχειριστική Επιτροπή με τους κυρίους Αντώνη Ρυθιανό, Παντελή Νεαμονίτη και Χρυσοβαλάντη Μάντικα, ο οποίος δημιούργησε και επιμελείται το ηλεκτρονικό αρχείο της Τραπέζης Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς.

Παρόλο που λόγω των εποχιακών ιώσεων και άλλων προβλημάτων πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, η συγκομιδή των 36 φιαλών αίματος, ικανοποίησε όλους.



19 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας και προσφοράς, αρχής γενομένης από την πρώτη αιμοδοσία τον Μάιο του 1998, προσμετρώνται στο ενεργητικό της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας και είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση και η τιμή για όλους όσους συστρατεύτηκαν στον καλό αυτόν αγώνα ανθρωπιάς, που αποτελεί μίμηση του Πρώτου και Αληθούς Αιμοδότου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που πρόσφερε το Αίμα Του για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: