ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Χριστός Ανέστη! Καλλιμασιά 2012
Από: kallimasia1 

Ανάσταση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς Χίου. 15 Απριλίου 2012.


Από: kallimasia1 
Δεύτε λάβετε φως (Φως Χριστού το Ανέσπερο Φως) Από άλλη οπτική γωνία (βίντεο: Κώστας Σταμούλης) το "Δεύτε λάβετε φως" στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς Χίου Μεγάλο Σαββάτο 23/4/2011 λίγο πριν την Ανάσταση.

Από: kallimasia1 
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος. Πάσχα 2011 στην Καλλιμασιά της Χίου. Ψαλμωδία, ήχοι των καμπανών, φωτισμένα πρόσωπα ... Ο Χριστός Αναστήθηκε! Αληθινά ο Κύριός μας Αναστήθηκε! (βίντεο: Σταμάτιος Αχ. Συράκης)

Από: kallimasia1 
Λίγο πριν την Ανάσταση ο εφημέριος της Καλλιμασιάς προτρέπει το εκκλησίασμα: "Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν, τον αναστάντα εκ νεκρών" 23/4/2011 (βίντεο: Σταμάτιος Αχ. Συράκης)

Από: kallimasia1 
Μεγάλη Παρασκευή 22/4/2011 Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς Χίου (Βίντεο: Κώστας Σταμούλης)

Από: kallimasia1 
Μέγα Σάββατο 23/4/2011 Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς Χίου Ο εφημέριος και οι ψάλτες ψέλνουν το Ανάστα ο Θεός κρίνον την γην... και ο εφημέριος ραίνει με δάφνες το Ναό, ενώ οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα και οι πιστοί χτυπούν τις πάγκες (στασίδια) - έθιμο της Χίου. (Βίντεο: Κώστας Σταμούλης)
Από: kallimasia1
Θεοφάνεια 6/1/2011. Άγιος Αιμιλιανός-Καλλιμασιά-Χίος Κατάδυση Τιμίου Σταυρού-Βουτηχτάδες.
Από: kallimasia1
Ανάσταση στην Καλλιμασιά της Χίου. Πάσχα 2010.
Από: kallimasia1
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας... Ανάσταση στην Καλλιμασιά της Χίου
Από: kallimasia1
Ενώ οι καμπάνες της Παναγίας της Καλλιμασιάς στη Χίο σημαίνουν μελωδικά το "αι γενεαί πάσαι" γίνεται η έξοδος του Επιταφίου και ξεκινά η ιερά πομπή που καλύπτει 1700 μέτρα διαδρομής.