Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την περασμένη Κυριακή στην Καλλιμασιά

Χαμόγελα ικανοποίησης που επισφράγησαν το τέλος άλλης μιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που έγινε στην ενοριακή αίθουσα της Καλλιμασιάς.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 στον "Ξενώνα" του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας - Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής"
Το έργο της αιμοληψίας διεξήγαγαν με υποδειγματικό τρόπο τα στελέχη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, η διευθύντρια κυρία. Άννυ Κομμά και οι νοσηλεύτριες κυρίες Σοφία Κουτσούδη και Άννα Σωτηρίου, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.
Η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας μας, που ιδρύθηκε το 1998, μετρά 12 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας και έχει σκοπό την ανάπτυξη του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση όσων έχουν τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν αίμα και την κάλυψη των αναγκών των μελών της και όσων ακόμη προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας της.
Την υπόθεση της εθελοντικής αιμοδοσίας διακονούν ο εφημέριος, ως υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας και οι κ. Αντώνης Ρυθιανός, Αργύρης Κουμελάς και Παντελής Νεαμονίτης ως μέλη της Τριμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής της Τράπεζας Αίματος.

Τα στιγμιότυπα από την Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι από το φωτογραφικό φακό του Κώστα Σταμούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: