Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας - το περασμένο Σάββατο στην Καλλιμασιά

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 στον "Ξενώνα" του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας - Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής". Τη συμμετοχή τους είχαν δηλώσει ο Αθλητικός Σύλλογος Καλλιμασιάς "Όμηρος", το Πολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς "Η Πρόοδος" και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς "Κώστας Περρίκος".

Το έργο της αιμοληψίας διεξήγαγαν με υποδειγματικό τρόπο ο Καλλιμασιώτης ιατρός Κωνσταντίνος Κοντοποδιάς και τα στελέχη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, νοσηλεύτριες κυρίες Σοφία Κουτσούδη, Άννα Σωτηρίου και Μαρκέλλα Μπογιασκλή, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Την υπόθεση της εθελοντικής αιμοδοσίας διακονούν ο εφημέριος, ως υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας και οι κ. Αντώνης Ρυθιανός, Χρυσοβαλάντης Μάντικας και Παντελής Νεαμονίτης ως μέλη της Τριμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής της Τράπεζας Αίματος.

Τα όποια εύσημα για την επιτυχία και αυτής της Ημέρας Αιμοδοσίας ανήκουν σε όλους και με όποιο τρόπο πήρε μέρος ο καθένας σε αυτή.

Όσοι ήθελαν, αλλά δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα σε αυτή την τακτική εθελοντική αιμοδοσία, μπορούν να επισκέπτονται τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου 8 π.μ. - 1 μ.μ. δίνοντας αίμα για την Τράπεζα Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς. Οι αιμοδότες πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την Κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη ή αν δεν έχουν ή την έχασαν να ζητούν την έκδοση νέας Κάρτας και φυσικά να ενημερώνουν για κάθε φορά που δίνουν αίμα τον υπεύθυνο ή ένα από τρία μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της Τραπέζης Αίματος της Ενορίας Καλλιμασιάς.

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι από το φωτογραφικό φακό του κ. Κωνσταντίνου Βενεκά (Θεολόγου, ιεροψάλτου και φωτογράφου).
  
  
  

  
  
  
  
  
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: