Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Σε μια εποχή σήψης και κοινωνικής αναλγησίας, όπου η πολιτεία χωλαίνει τους θεσμούς και διαστρέφει τα ήθη, η καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλτρουιστικής δράσης έρχονται ως δροσερή αύρα να απαλύνουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε, για μια ακόμη φορά, τους φίλους Καλλιμασιώτες να ενεργούν αλτρουιστικά και ιδιαίτερα στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Την περασμένη Κυριακή (04/03) το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Ορθοδοξίας, αρκετοί βρέθηκαν στην ενοριακή αίθουσα του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ιδρύματος Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς <<Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής>>. Το ίδρυμα με μπροστάρη, πρωτοπόρο και καθοδηγητή τον εξαίρετο Λευίτη της ενορίας αυτής και Πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κωνσταντίνου ήλθε να εφαρμόσει <<εν τοις πράγμασι>> πλήρως τον εύφημο τίτλο του προστάτη Αγίου του δηλαδή να αποδώσει και να προβάλλει <<ομολογίαν Χριστού>> στη σύγχρονη εποχή, μέσα από μια σειρά κοινωνικών και πνευματικών δράσεων όπως η συγκεκριμένη. 

Αρκετές φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική διάθεση πολλών φίλων του Ιδρύματος, της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, του Αθλητικού Συλλόγου Καλλιμασιάς <<Όμηρος>>, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιμασιάς <<Η Πρόοδος>> και της Ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας- Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς <<Κώστας Περρίκος>>. Η αιμοληψία, η οποία – αξίζει να σημειωθεί – πραγματοποιείται εδώ και 14 χρόνια, έγινε με την ευγενική φροντίδα και συνεργασία των στελεχών του Σταθμού Αιμοδοσίας του <<Σκυλίτσειου>> Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Κατά την αιμοδοσία τους εθελοντές επισκέφθηκε και συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου π. Μάρκος, εξάροντας την προσφορά τους.

Στους φίλους Καλλιμασιώτες και τον ακάματο σκαπανέα – Εφημέριο τους, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: