Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μια δυνατή φλόγα ζωής από την Καλλιμασιά. (Στιγμιότυπα από την Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας)


Με το σύνθημα "δίνω αίμα δίνω ζωή" η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς (Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής"), που βρίσκεται ήδη στο 16 έτος παρουσίας και προσφοράς της, απηύθυνε ένα ακόμη κάλεσμα προς τους εθελοντές αιμοδότες  για την πραγματοποίηση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των εθελοντών, οι οποίοι προσήλθαν ομαδικά από τις 9 το πρωί στην ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοσκομείου Χίου ιατρός-αιματολόγος κυρία Ιουλία Χαλιορή με το επιτελείο της υποδέχονταν τους αιμοδότες σε μία συνεχή ροή προσέλευσης μέχρι το μεσημέρι. Για το σκοπό της αιμοδοσίας εργάστηκαν και οι κυρίεςΆννα Σωτηρίου (Προϊσταμένη) και Σμάρω Μπουλαζέρη (Νοσηλεύτρια), και ο οδηγός του ασθενοφόρου κ. Χρήστος Καραμπαλίκης.

Με τη φροντίδα της ενορίας και του Ιδρύματος είχαν προετοιμαστεί τα απαραίτητα για αμέσως μετά την αιμοδοσία κεράσματα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και φρέσκοι χυμοί από χιώτικα πορτοκάλια.

Στη διακονία της υπόθεσης της αιμοδοσίας και σε αυτή την προσπάθεια ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας, εφημέριος της Καλλιμασιάς και η τριμελήςδιαχειριστική επιτροπή κύριοι Αντώνης ΡυθιανόςΠαντελής Νεαμονίτηςκαι Χρυσοβαλάντης Μάντικας με την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου μας κ. Μάρκου, προέδρου του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής".

Το αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος υπήρξε μια πραγματική φλόγα ζωής, αφού λίγο πριν τις 2 που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, είχαν συγκεντρωθεί 40 φιάλες αίματος. Εύγλωττα μιλά για όλα τα παραπάνω το σχετικό φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στο facebook στη σελίδα "Η Καλλιμασιά της Χίου".

Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: