Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

17 χρόνια... αιμοδότες (foto & video)

Αν δεν είναι οι πρωτοπόροι μπορεί να είναι στην ίδια γραμμή με τους Θυμιανούσους. 
Σήμερα οι κάτοικοι της Καλλιμασιάς, με μπροστάρη τον ψυχωμένο παπά τους Γιώργη Κωνσταντίνου, γιόρτασαν τα 17 χρόνια της Τράπεζας αίματος, που διατηρούν με τoν ηχηρότερο τρόπο. Από νωρίς το πρωί στο κελί της Εκκλησίας, έστησαν μια γιορτή, γιατί γι' αυτούς γιορτή είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, προσφέροντας 31 φιάλες αίμα. 



Η Καλλιμασιά είναι ένα συνειδητοποιημένο χωριό όπου η αιμοδοσία είναι εδραιωμένη εδώ και χρόνια από το 1998, μας λέει η Ιουλία Χαλλιορή, Αιματολόγος του Νοσοκομείου, που μαζί με το προσωπικό της Αιμοδοσίας, συν ένα οδηγό ασθενοφόρου, προσέφεραν άλλη μια Κυριακή τους εθελοντικά στην προσπάθεια, που γίνεται το Νοσοκομείο Χίου να είναι αυτάρκης σε αίμα, με δυνατότητες... εξαγωγών. 

Όπως βλέπετε για μας είναι γιορτή μας είπε ο πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, άλλωστε πρέπει να ψάξουμε αυτά που μας δένουν με τον συνάνθρωπο, τον αδελφό μας και η αιμοδοσία είναι ένα ένα απ' αυτά.

Πηγή: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: