Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η Επέτειος του ΟΧΙ και η εορτή της Αγίας Σκέπης στον Ενοριακό Ναό

76 χρόνια από το ιστορικό ΟΧΙ των Ελλήνων συμπληρώνονται την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2016. 

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, όσον αφορά στην Ενορία και την Δημοτική Κοινότητα της Καλλιμασιάς θα ξεκινήσει, όπως πάντα, από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: 

7.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος 

8.30 π.μ. Θεία Λειτουργία Ιερού Χρυσοστόμου

10.15 π.μ. Δοξολογία για την Εθνική Εορτή των Νικητηρίων της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και των σχολείων (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Καλλιμασιάς).

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Καλλιμασιάς κ. Ασημίνα Κρανάκη, η οποία θα είναι και Τελετάρχης στην Παρέλαση.

Αμέσως μετά την απόλυση της Δοξολογίας θα μεταβούμε στο Ηρώο της Καλλιμασιάς, όπου θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος ημών ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων. 

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μαθητική Παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: