Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

6-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ ΕΠΕ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ:

6-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  
1η ημέρα : 9/7/2012
Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου το πρωί και αναχώρηση στις 8.30 για Τσεσμέ (Cesme). Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις τελωνείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παμούκαλε. Θα έχουμε ξενάγηση στο «Φρούριο του Βαμβακιού» που έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά που έχει δημιουργηθεί από τα πολλά ιαματικά νερά. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον σπουδαίοαρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου εκεί μαρτύρησε ο Απόστολος Φίλλιπος και είναι μια παράξενη νεκρόπολη με τους πιο διαφορετικούς τάφους (σαρκοφάγους) που έχουμε δει. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκαλε .

2η ημέρα: 10/7/2012
Αναχώρηση μετά το πρωινό για Ικόνιο μέσο Σπάρτης. Στους πρόποδες του Αντίταυρου, σ' ένα οροπέδιο χιλίων εκατό (1.100) μέτρων με απέραντη φυσική ομορφιά στην Σπάρτη της Πισιδίας η  Πολυτίμη Κιουρτσόγλου λέγεται ότι πρωτοδίδαξε στις κοπέλες την τέχνη του χαλιού και γι αυτό παρασημοφορήθηκε από τον Σουλτάνο. Μαζί με την Κατίνα Στύλογλου και τον αδελφό της Ιορδάνη χάραξαν τη μετέπειτα πορεία της ταπητουργίας στη Μικρά Ασία. Στη διεθνή αγορά έμεινε γνωστή ως «Σπάρτα», τουρκιστί ως «Σπάρτα Χαλισί». Επίσκεψη στοΜουσείο-Μαυσωλείο του Μεβλάνα και στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Έχει αρχαιότητες από το Ελληνικό και Ρωμαϊκό παρελθόν του Ικονίου και της περιοχής. Εντυπωσιάζει η σαρκοφάγος, διακοσμημένη με ανάγλυφα που εικονίζουν τους 12 άθλους του Ηρακλή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικονιο.

3η ημέρα: 11/7/2012
Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω της κοιλάδαςΙχλάρα με τα μοναδικά φαράγγια της για τηνΚαρβάλη (Guzel Yurt). Ελληνικός οικισμός μέχρι το 1924 με τα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά απλωμένα γύρω και μέσα στους βράχους, έχει κηρυχτεί διατηρητέος, εντυπωσιάζει το Ελληνικό παρθεναγωγείο που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού η οποία οικοδομήθηκε το 385μΧ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Μετά επίσκεψη στην Μαλακοπή τη μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας με βάθος τα 85μέτρα και διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα, περιλαμβάνει αποθήκες, σπίτια, εκκλησίες. Η Μαλακοπή αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κοινότητες και μιλούσε ένα αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας μέχρι το 1924. 
Στην συνέχεια επίσκεψη στο Προκόπι, περιήγηση αυτού. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Σώζονται σπίτια και αρχοντικά από την εποχή της Ελληνικής κοινότητας. Τα λείψανα του Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες και φυλάσσονται στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας. Άφιξη στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

4η ημέρα: 12/7/2012
Μετά το πρωινό, περιήγηση της Καππαδοκίας. Η ηφαιστιογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα μοναδικά σχήματα. Περνώντας από το Ορτα-χισάρ (Outsxisar), απ’ όπου το πανόραμα της Καππαδοκίας είναι ένα θαύμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κόραμα (Goreme). Είναι ένα υπαίθριο μουσείο και θεωρείται ένα μνημείο της κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Περιήγηση στα λαξευτά μοναστηριακά συγκροτήματα, με αγιογραφίες που σώζονται και χρονολογούνται από το 5ο έως το 13ο αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Άβανο (Ananos), με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άλυ (Kizil Irmak). Μετά αναχώρηση για την Καισάρεια (Kayseri), είναι η πόλη όπου δοξάσθηκε ο Άγιος Μέγας Βασίλειος. Επιστρέφοντας θα γίνει επίσκεψη στη Σινασσό(Mustafa Pasa), με την ανθηρή Ελληνική κοινότητα μέχρι το 1924. Σήμερα διατηρούνται παλιά Ελληνικά πέτρινα σπίτια και αρκετές εκκλησίες μέσα στη πόλη, με το κυριότερο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Οικ. Πατριάρχης κάθε χρόνο τελεί εκεί Θεία Λειτουργία. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

5η ημέρα: 13/7/2012
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ (Afyon Karahisar). Στην περιοχή του Ακσαράι βρίσκεται το περίφημο Σουλτάν Χαν (Sultan Han) όπου είναι το μεγαλύτερο Καραβάνσαραϊ της Ανατολίας. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ «Μαύρος Πύργος» και στην συνέχεια στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στοΑφιόν Καραχισάρ.

6η ημέρα: 14/7/2012
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Σάρδεις (Sardes). Αρχαία πρωτεύουσα της Λυδίας. Οι Σάρδεις είναι φημισμένες για το ποταμό Πακτωλο και το Βασιλιά τους Κροίσο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος και περίπου στις 16.30 αναχώρηση για το Τσεσμέ. Διατυπώσεις Τελωνείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18.00 για Χίο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
§        εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ –Χίο (φόροι και λιμενικά τέλη)
§        Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Παμούκαλε
§        Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Ικόνιο
§        Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Προκόπι
§        Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Αφιόν
§        6 ημέρες πούλμαν κλιματιζόμενο για την πραγματοποίηση του παραπάνω
      προγράμματος
§        6 ημέρες Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός για την πραγματοποίηση του προγράμματος
§        Αν ζητηθεί μπορεί να μπει πούλμαν για την μετακίνηση των εκδρομέων από Καλλιμασιά & επιστροφή

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβάνονται. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί  αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

·        6972713106 (π. Γεώργιος Κωνσταντίνου)
·        2271052000 (Γραφείο Ι. Ναού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: