Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εισόδια της Θεοτόκου. Γιορτάζει η Καλλιμασιά.

Με λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Καλλιμασιά την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, τόσο στην Ιερά Μονή Πλακιδιωτίσσης, όσο και στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας μας, που εορτάζουν την δεύτερη ετήσια εορτή τους.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην εορτάζουσα Ιερά Μονή θα ψαλεί η Θ΄Ώρα και θα λιτανευθεί η εικόνα της Παναγίας της Ευρετής εντός της Μονής από το Ηγουμενείο προς το Καθολικό, όπου θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει η παραδοσιακή τράπεζα αγάπης για όλους τους προσκυνητές.


Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στον Ενοριακό Ναό της Παναγίας και από ώρας 7 π.μ. τα τελεστεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία στην οποία, όπως κάθε χρόνο, προσέρχονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Καλλιμασιάς.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας σύμφωνα με το έθιμο και με επίκεντρο την ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) προσφέρονται σε όλους οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: