Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αγιασμός στα Σχολεία της Καλλιμασιάς

Πρώτο κουδούνι στα Σχολεία μας, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, για τον καθιερωμένο Αγιασμό.


8:45 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο ο πρώτος Αγιασμός για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλλιμασιάς. Παρόντες οι μαθητές των δύο σχολείων, τα προνήπια, τα νήπια και οι μαθητές του εξαθέσιου Δημοτικού μας Σχολείου με τους γονείς να καμαρώνουν και τους δασκάλους και νηπιαγωγούς έτοιμους για τη νέα διδακτική περίοδο.


Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Εφημέριος της Καλλιμασιάς π. Γεώργιος Κωνσταντίνου με τον π. Βίκτωρα Μελαχροινούδη (Εφημέριο Έξω Διδύμας και Παγίδας).

Ο π. Γεώργιος απηύθυνε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς λειτουργούς και γονείς ευχές για τη νέα σχολική χρονιά και στη συνέχεια ευχές και ευχαριστίες απηύθυνε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Στέλλα Λουκάκη.

Ένα τέταρτο πριν τις 10:00 το πρωί στο προαύλιο του Γυμνασίου και Λυκείου Καλλιμασιάς άρχισε ο Αγιασμός για τα γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα και τους καθηγητές των δύο επαιδευτηρίων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και όσους από τους γονείς μπόρεσαν να παρευρεθούν στην πρώτη ημέρα του μαθητικού έτους.

Οι πατέρες Γεώργιος και Βίκτωρ τέλεσαν τον Αγιασμό, και ο π. Γεώργιος ομίλησε και ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά.


Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου κ. Κλέαρχος Χρύσης και οι διευθυντές των δύο σχολείων, του Λυκείου κ. Γιάννης Καλογεράς και του Γυμνασίου κ. Νίκος Μηλιανός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: