Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Θεία Λειτουργία, Χρίσμα ετεροδόξου και Ιερατική Σύναξη στην Καλλιμασιά

Η καθιερωμένη διμηνιαία ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 στην Καλλιμασιά. Πριν από τη σύναξη τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, από τους πατέρες Γεώργιο Κωνσταντίνου και Βίκτωρα Μελαχροινούδη.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε το μυστήριο του Χρίσματος του κ. Steven (Στέφανου) Morrissette, δια του οποίου εισήλθε στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.


Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών όλοι οι παριστάμενοι κληρικοί μετέβησαν με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κ. Μάρκο στην ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα), όπου προσφέρθηκε λιτό πρόγευμα. Αφού τελέστηκε η εναρκτήρια της Συνάξεως προσευχή, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον ομιλητή, Καθηγητή της Λειτουργικής, Ομιλητικής, Χριστιανικής Αρχαιολογίας, Θεολογίας της Λατρείας, Αγιολογίας, Υμνολογίας και Εορτολογίας, και Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Γεώργιο Φίλια. 


Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του εκλεκτού πανεπιστημιακού δασκάλου διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών επί 50 και πλέον λεπτά της ώρας. Η συζήτηση συνεχίστηκε με ερωτήσεις των παρισταμένων και απαντήσεις του εισηγητή. Η ιερατική σύναξη ολοκληρώθηκε γύρω στη 1.30 μ.μ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: