Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η Καλλιμασιά τιμά τον Άγιο Λάζαρο με Αγρυπνία στις 16/10/09


Η Καλλιμασιά τιμά τον Άγιο Λάζαρο με Αγρυπνία προς τιμήν του στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας μας. Η αγρυπνία θα αρχίσει με τον Μεγάλο Εσπερινό στις 8:30 μ.μ. αύριο Παρασκευή 16/10/2009 και θα ολοκληρωθεί στις 12:30 π.μ. (17 Οκτωβρίου - Η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή και μετάθεση του ιερού λειψάνου του αγίου Λαζάρου από το Κίτιο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έγινε κατά το έτος 899/900 μετά από εντολή του αυτοκράτορος Λέοντος Στ΄ του Σοφού).

Στον Ιερό Ενοριακό μας Ναό βρίσκεται η εικόνα του Αγίου (αγιογραφία του Θεολόγου - Αγιογράφου Γεωργίου Πέτρου), την οποία μετέφερε τον περασμένο Οκτώβριο (2008) από τη Λάρνακα στην Καλλιμασιά, ο Εφημέριος.

Η εικόνα που είναι δωρεά προς το Ναό μας της κυρίας Μερόπης Ν. Σταμούλη έχει τοποθετηθεί σε ολόσωμο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι και μας δίνει την αφορμή αλλά και την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να εορτάζουμε τον Άγιο δυο φορές το χρόνο, στις 17 Οκτωβρίου και το Σάββατο προ των Βαΐων (του Λαζάρου).
Παράλληλα στρέφουμε νοσταλγικά το νου και τη ματιά μας προς την Κύπρο, την οποία επισκεφθήκαμε για να προσκυνήσουμε στον τόπο τον οποίο εποίμανε ως Επίσκοπος ο Άγιος και Δίκαιος Λάζαρος και στον οποίο ετάφη, το αρχαίο Κίτιο, τη σημερινή Λάρνακα.
 
Το φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται είναι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα της Κύπρου και ανήκει στον π. Γ. Κ.
 



 





Δεν υπάρχουν σχόλια: