Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πανήγυρη του Αγίου Αιμιλιανού (Α)

Νέοι και νέες της Καλλιμασιάς, φορώντας τις παραδοσιακές στολές (Τις στολές παρέχει κάθε χρόνο η "Πρόοδος" Καλλιμασιάς) συνοδεύουν την εφέστια εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού, από τον Ενοριακό Ναό της Παναγίας στο λιμανάκι του Αγίου Ιωάννου, από όπου θα αρχίσει η θαλάσσια πομπή με προορισμό το μόλο του Αγίου Αιμιλιανού.

Η τιμητική συνοδεία (κομμάτι της νεολαίας μας, της ελπίδας του τόπου μας).
Από τους νέους διακρίνονται: Παντελεήμων Μάντικας, Γεώργιος Ψαρρός, Περικλής-Θεολόγος Πελαντής, Αργύρης Μεγαλοικονόμου, Νικόλαος Λούφας, Χαράλαμπος Γανιάρης, Παναγιώτης-Δημήτριος Καβούλας και Ανάργυρος-Άνθιμος Κωνσταντίνου. Από τις νέες διακρίνονται: Νιόβη-Αναστασία Συράκη, Κατερίνα Σιδηρόγλου, Αγγελική Μπογή, Γεωργία-Μαρία Πελαντή, Μαρία Χρυσοβαλάντου Ψαρρού, Μαρία Γανιάρη, Αναστασία Ζαχαράκη και Γεωργία Μπογή.

Η θαλάσσια τιμητική μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού και της Σημαίας από σκάφη του Ομίλου Φουσκωτών Χίου και  αλιευτικά σκάφη, με τη συνοδεία του σκάφους του Λιμενικού.

Κλήρος και Λαός αναμένουν την άφιξη της νηοπομπής στο μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο Ταξίαρχος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, η Αντιδήμαρχος Ιωνίας, Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού κ. Αθηνά Θλιβίτου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου κ. Βασίλειος Μυριαγκός.

Τα σκάφη κατευθύνονται στο μόλο.

Τη Σημαία συνοδεύει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιμασιάς και Εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Σταμάτιος Συράκης.

Η ιερά πομπή ξεκινάει με επικεφαλής τη Σημαία του Ναού.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο οι Κληρικοί, οι Αρχές και ο Λαός, υποδέχονται και λιτανεύουν την ιερά εικόνα του εν Αγίοις πατρός ημών Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου του Ομολογητού, από το μόλο και τη μαγευτική παραλία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου. 

Η φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ συνοδεύει στην κορυφή της ιεράς πομπής συνοδεύει παιανίζοντας εμβατήρια και σκορπώντας ρίγη συγκινήσεως στον πιστό λαό. Ο φιλόχριστος Στρατός παρών τιμώντας την ιερά πανήγυρη με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κ. Δημόκριτο Ζερβάκη.

Παρών και ο τοπικός βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος με την οικογένειά του.


Ακολουθούν στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αιμιλιανού, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Μάρκος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης αναγιγνώσκει τα ιερά γράμματα.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι πατέρες Γεώργιος Κωνσταντίνου  Δημοσθένης Καμαράδος, Κωνσταντίνος Κρουσουλούδης, Κωνσταντίνος Μελεξές, Βίκτωρ Μελαχροινούδης, Γεώργιος Κατσαρός και Γεώργιος Αρακάς και ο Διάκονος Εμμανουήλ Τζιώτης.


Όλο το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον κ. Κωνσταντίνου Βενεκά, Θεολόγο και Ιεροψάλτη, ο οποίος μας το πρόσφερε για τις ανάγκες του ιστολογίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: