Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στις 8 τ' Αυγούστου στον Άγιο Αιμιλιανό στην Καλλιμασιά (Φωτογραφίες)

Η κορύφωση των εκκλησιαστικών πανηγύρεων γίνεται με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής. Το πρωί του Σαββάτου 8 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αιμιλιανού επισκόπου Κυζίκου του Ομολογητού τελέστηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο).

Η Αρτοκλασία στο τέλος του Όρθρου.
Άποψη του Ιερού Βήματος του Παρεκκλησίου
του Αγίου Αιμιλιανού με την Αγία Τράπεζα και την Πρόθεση.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το χταποδοπίλαφο και άρχισε η προσφορά του σε όλους τους προσκυνητές. Για τη διατήρηση του εθίμου εργάζονται εθελοντικά τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλοί εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, από την παραμονή, που γίνεται η προετοιμασία (καθαρισμός κρομμυδιών, βράσιμο και καθαρισμός χταποδιών και το γιάχνισμα, στην ενοριακή αίθουσα, ως την ημέρα που μαγειρεύεται και δένει με το ρύζι για να διανεμηθεί μαζί με σαλάτες σε όλο το εκκλησίασμα.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: