Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η Αγρυπνία της Απόδοσης του Πάσχα και η τράπεζα αγάπης στον Ξενώνα.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της απόδοσης της εορτής του Πάσχα. Η Αγρυπνία άρχισε στις 8.30 μ.μ. με τον Εσπερινό και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.30 π.μ. με την Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου. 
Όπως κάθε χρόνο μετά την ευχαριστιακή τράπεζα της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε τράπεζα αγάπης για όλους όσους έμειναν μέχρι την απόλυση της Θ. Λειτουργίας.
Για την προετοιμασία του τραπεζιού, που περιελάμβανε την παραδοσιακή ψαρόσουπα, μερίμνησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και επιμελήθηκαν οι κυρίες Αργυρώ Ηρ. Συράκη, Λεμονιά Δ. Κοκκώδη, Σοφία Ισ. Πουλερέ και Ελένη Γ. Κληντσάρη.
Αμέσως μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας και έχοντας στα χείλη το Χριστός Ανέστη το εκκλησίασμα μετέβη στον Ξενώνα (ενοριακή αίθουσα). Έγινε προσευχή και ο Εφημέριος ευλόγησε τα εδέσματα, ευχήθηκε στους παρισταμένους και ευχαρίστησε τις κυρίες που κοπίασαν για να ευφρανθούν τόσοι άνθρωποι στο πασχαλινό τραπέζι.
  
  

Οι φωτογραφίες είναι από το φωτογραφικό φακό του Σταμάτη Συράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: