Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του Ενοριακού Ναού (14 & 15 Αυγούστου)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και φέτος την ετήσιά του εορτή, της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Ιερός Ενοριακός μας Ναός.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.
Οι ιερείς, οι ιεροψάλτες και χορωδία γυναικών έψαλαν τα εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Προς το τέλος της ακολουθίας έγινε η έξοδος και η περιφορά στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιμασιάς του Επιταφίου της Παναγίας και της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τις οποίες, όπως κάθε χρόνο, στόλησε με άνθη η ευλάβεια και η αγάπη των ενοριτών.
Πολλοί πιστοί ακολούθησαν την ιερά πομπή, της οποίας επικεφαλής ήταν η Σημαία του Ιερού Ναού.
Δεήσεις έγιναν στα καθορισμένα πλέον σημεία της 1700 μέτρων διαδρομής.





















 
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου η εορτή ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Ο εφημέριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία και το περιεχόμενο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μεγάλο μέρος του εκκλησιάσματος μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε σε κλίμα κατάνυξης. 
Μεγάλη η ευλογία για την Καλλιμασιά μας, γιατί και τα δυο της μεγάλα λατρευτικά κέντρα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός και η Ιερά Μονή της Πλακιδιώτισσας τιμώνται επ' ονόματι του ιερού γεγονότος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Το φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκε από τον ιεροψάλτη μας, θεολόγο καθηγητή και φωτογράφο κ. Κωνσταντίνο Βενεκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: