Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ιερά πανήγυρις ενοριακού παρεκκλησίου Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Καλλιμασιάς

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 η Αγίας μας Εκκλησία εορτάζει την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
 
Ο εορτασμός στην ενορία της Καλλιμασιάς γίνεται στο ενοριακό παρεκκλήσιο του Σωτήρος Χριστού με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και την τήρηση της παράδοσης.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 19.30 θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή 6 Αυγούστου από τις 07.00 και εξής ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Ταφικού μνημείου του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Δ', που βρίσκεται στα ανατολικά του Ιερού Βήματος του Ναού.

Με την επάνοδο στον Ναό θα ευλογηθούν τα σταφύλια, όπως ορίζει η παράδοση, και θα διανεμηθούν στο εκκλησίασμα μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ως ευλογία.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 19.00 θα τελεσθεί στον "Χριστό" Εσπερινός μετά Παρασκλήσεως της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: