Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Την Κυριακή 17 Μαΐου ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου στην Καλλιμασιά

Από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 παύει η κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των ιερών ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς της Ελλάδος και θα μπορούν πλέον οι πιστοί να προσέρχονται και να συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια, με την τήρηση των οδηγιών του Συνοδικού Ανακοινωθέντος της 12ης Μαΐου 2020.

Με βάση εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, η μνήμη του Πρωτομάρτυρος της Χίου Αγίου Ισιδώρου θα εορτασθεί με τη συμμετοχή πιστών την Κυριακή 17/5/2020. 

Επειδή λόγω των μέτρων δεν μπορέσαμε να τελέσουμε τις ιερές ακολουθίες στο κτητορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου, θα τιμήσουμε τη μνήμη του, την Κυριακή 17 Μαΐου, στη Χωριοεκλησιά μας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.

Κυριακή 17/5/2020, ώρα 07:00 π.μ. Όρθρος μετά αρτοκλασίας, 8.30 π.μ. Θεία Λειτουργία και Αγιασμός.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν ως τις 5/6/2020, στον Ναό μας μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα, κατά την ώρα των ιερών ακολουθιών, 50 πρόσωπα, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Οι υπόλοιποι παραμένουν στον προαύλιο χώρο, ενώ τα μεγάφωνα θα είναι ανοιχτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: