Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σε "Ουρά ζωής" εξελίχθηκε η αιμοδοσία του Φλεβάρη στην Καλλιμασιά!

Όταν σε κάποια στιγμή οι εθελοντές αιμοδότες περίμεναν να αδειάσει ένα από τα δύο ειδικά "κρεβάτια" της αιμοληψίας είχε δημιουργηθεί μια ευχάριστη σε συναίσθημα σειρά αναμονής, "ουρά ζωής" την χαρακτήρισε ένας εθελοντής αιμοδότης.

Πρωινό της Κυριακής 6 του Φλεβάρη στην Καλλιμασιά. Τόπος συνάντησης δεκάδων εθελοντών αιμοδοτών η ενοριακή αίθουσα (Ξενώνας). Επί το έργον το κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου με επικεφαλής την διευθύντριά του ιατρό Άννυ Κομμά, αποτελούμενο από δύο νοσοκόμες-στελέχη της Αιμοδοσίας και τον οδηγό του ασθενοφόρου.

Ομάδα υποδοχής από πλευράς της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας μας ο εφημέριος και τα μέλη της τριμελούς διαχειριστικής επιτροπής Αντώνης Ρυθιανός, Χρυσοβαλάντης Μάντικας και Παντελής Νεαμονίτης. 

Με τη φροντίδα της ενορίας είχαν προετοιμαστεί τα απαραίτητα για αμέσως μετά την αιμοδοσία κεράσματα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και φρέσκοι χυμοί από χιώτικα πορτοκάλια που πρόσφερε ο κ. Δ. Μυλωνάδης.

Το ευχάριστο κλίμα που δημιουργείται σε κάθε ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας πηγάζει κυρίως από την ηθική ικανοποίηση που προκαλεί η ίδια η πράξη του εθελοντισμού και φυσικά διανθίζεται από την ευχάριστη διάθεση που ελεύθερα εξωτερικεύεται στον δικό μας ζεστό χώρο, όπου γίνεται η Αιμοδοσία.

Τα όποια εύσημα για την επιτυχία και αυτής της Ημέρας Αιμοδοσίας ανήκουν σε όλους και με όποιο τρόπο πήρε μέρος ο καθένας σε αυτή. 

Όσοι ήθελαν, αλλά δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα σε αυτή την τακτική εθελοντική αιμοδοσία, μπορούν να επισκέπτονται τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου 8 π.μ. - 1 μ.μ. δίνοντας αίμα για την Τράπεζα Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς. 
Οι αιμοδότες πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την Κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη ή αν δεν έχουν ή την έχασαν να ζητούν την έκδοση νέας Κάρτας και φυσικά να ενημερώνουν για κάθε φορά που δίνουν αίμα τον υπεύθυνο ή ένα από τρία μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της Τραπέζης Αίματος της Ενορίας Καλλιμασιάς.
   
   
   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: