Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Πλακιδιώτισσα

Η Καλλιμασιά μας εόρτασε την δεύτερη ετήσια εορτή των δυο λατρευτικών της κέντρων, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλακιδιωτίσσης με τον Αρχιερατικό Εσοερινό και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου με τον Πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.
Αφ' εσπέρας στο Μοναστήρι συνέρρευσε πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει και συμμετάσχει στην ακολουθία. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. η καμπάνα της Μονής ανήγγειλε την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν οι ιερείς, ενώ στην είσοδο του Καθολικού, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Μονής και Εφημέριος της Καλλιμασιάς με το ιερό Ευαγγέλιο. Μετά από σύντομη δέηση ο Σεβασμιώτατος ασπάσθηκε το Ευαγγέλιο και εισήλθε με τους ιερείς και τον αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως στο κατάμεστο από πιστούς Καθολικό της Μονής για να αρχίσει η ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού.
 
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι: Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Επιτροπάκης, Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Γιαννιώδης, Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Τσίκιλης, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου,  Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μουσάς, Οικονόμος Κωνσταντίνος Κρουσουλούδης, Οικονόμος Βίκτωρ Μελαχροινούδης, Οικονόμος Γεώργιος Χανδρής, Πρεσβύτερος Δημήτριος Μαρμαράς και ο Αρχιδιάκονος Κήρυκος Φαράκλας.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος μίλησε καταλλήλως για την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, το πρόσωπο και τις αρετές της Παναγίας μας.
Τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο οι επίτροποι μαζί με πολλές κυρίες εθελόντριες ετοίμασαν τράπεζα αγάπης με το παραδοσιακό ροβυθοπίλαφο και ψάρια για όλους τους προσκυνητές.
Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Εφημέριο επισκέφθηκε όλες τις τραπεζαρίες, τα κελιά και τις κουζίνες ευλογώντας τους συνδαιτυμόνες και όσους κοπίασαν για την προετοιμασία του τραπεζιού. 
  
  
  
  
  
 
Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στην Κατερίνα Μερεσεντζή και στον Κώστα Σταμούλη, που μας το παραχώρησαν και του οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: