Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Υποδοχή εικόνας Παναγίας από Ευρετή


Στα χέρια των ευλαβών κυριών έφθασε η εικόνα της Παναγίας στις 2.00μ.μ. της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στο γεφύρι της Καλλιμασιάς. 
Ξεκινώντας από την Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής και περπατώντας επί ώρες, παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, συνέχισαν για άλλη μια χρονιά το έθιμο της πεζοπορίας προς τιμήν της Παναγίας φέρνοντας την ιερή εικόνα στην Καλλιμασιά. 

Την ανέμεναν ο εφημέριος και ο π. Βίκτωρ με ενορίτες. Τελέστηκε δέηση και η πομπή ξεκίνησε για το Μοναστήρι μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιμασιάς. 
Η πομπή πέρασε από τα Σχολεία, ανηφόρισε προς το Λιβάδι (Πλατεία Πολυτεχνείου), την Παναγιά, την Αγία Ειρήνη και έφθασε στην Πλακιδιώτισσα.
Δεήσεις έγιναν στην Αγία Κυριακή στην Πνιγούρα, στην Παναγιά (Ενοριακό Ναό), στην Αγία Ειρήνη και έξω από το Καθολικό της Μονής προτού οι ιερείς πάρουν στα χέρια τους την εικόνα και την φέρουν μέσα στο Ναό ψάλλοντας το "Άξιον εστι".  
Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο kallimasia.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: