Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Βασιλόπιτα των Κατηχητικών μας (φωτο)

  
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 μετά τη Θεία Λειτουργία ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα των Κατηχητικών της ενορίας μας στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας μας.

Ο εφημέριος και υπεύθυνος των Κ. Σ., πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, τέλεσε την ακολουθία για την ευλογία της Βασιλόπιτας και ακολούθως έκοψε τα κομμάτια για όσα από τα παιδιά των χριστιανικών συντροφιών βρίσκονταν στο Ναό, αλλά και για τον Κατηχητή κ. Κώστα Καρατζά, καθηγητή Θεολόγο και τους επιτρόπους της Εκκλησίας, κυρίους Παντελή Μάντικα, Σταμάτη Συράκη και Διαμαντή Βάκη.
Το "φλουρί" βρέθηκε στο κομμάτι της Μαρίας-Χρυσοβαλάντου Ψαρρού, που έλαβε ως ευλογία την εικόνα του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπ. Κορίνθου (στο όνομα του οποίου έχει τιμηθεί το βόρειο-αριστερό κλίτος του Ενοριακού Ναού).
Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε ως δώρο από ένα βιβλίο ("Ανακαλύπτω τις γιορτές με χαρούμενο τρόπο 1 και 2", για τα μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά).
Ο εφημέριος, ο κατηχητής, οι επίτροποι και τα παιδιά, αντάλλαξαν ευχές και στη συνέχεια ο Κατηχητής παρουσίασε στα παιδιά το πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο των βιβλίων, με τα οποία θα ασχοληθούν σε κάποιες από τις επόμενες συνάξεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: