Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Συνάντηση Αντιπροσωπείας Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε με τον Αρχιεπίσκοπο

Δελτίο Τύπου 7 Ιουνίου 2016

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος αφού μελέτησε τον νέο ασφαλιστικό νόμο 4387 διαπίστωσε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για το σύνολο του εφημεριακού κλήρου, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι από την εφαρμογή του προβληματίζεται το σύνολο των ασφαλιστικών φορέων. 

Το Δ.Σ του ΙΣΚΕ θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και για τον λόγο αυτό ζήτησε συνάντηση μαζί του.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΚΕ με επίκεφαλής τον Πρόεδρό του π. Γεώργιο Κωνσταντίνου και αποτελούμενη από τους: Αντιπρόεδρο π.Ευάγγελο Φεγγούλη, Γραμματέα π.Βασίλειο Χρηστίδη, Ταμία π.Μιχαήλ Μετζάκη και Εκπρόσωπο Τύπου π. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Η συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. 

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΚΕ για την εφαρμογή του Νόμου 4387 και γενικότερα για ζωτικά θέματα της επικαιρότητας. 

Οι ανησυχίες μας είναι πλέον σοβαρές και στα πλαίσια αυτών των νέων δεδομένων που προκύπτουν από το σύνολο των αλλαγών που εφαρμόζονται θα υπάρξουν και οι κατάλληλες δράσεις.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: