Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Καλλιμασιά εορτάζει τη διπλή εορτή του Γένους

Την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας εορτάζει και η Καλλιμασιά μας, μαζί με όλη τη Ρωμιοσύνη. 

Αύριο Τρίτη 25η Μαρτίου ο εορτασμός κορυφώνεται με επίκεντρο τον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, όπου θα τελεστούν ο Πανηγυρικός Όρθρος (ώρα 7.00 π.μ.), η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία (ώρα 10.15 π.μ.) για την Εθνική Εορτή.

Στα πλαίσια του εορτασμού θα παραστούν στη Δοξολογία τα Σχολεία της Καλλιμασιάς (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) με τις Σημαίες τους και θα εκφωνηθεί επίκαιρη ομιλία. 

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς στην αυλή του Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: