Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Αρχιερατικός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Καλλιμασιά

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 εορτάστηκε για τα Σχολεία η μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Τα Σχολεία της Καλλιμασιάς, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, λειτουργήθηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.



Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο κέντρο του Ναού, ενώ μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές είχαν την μοναδική ευκαιρία και συνάμα ευλογία να ζήσουν από τόσο κοντά τη Θεία Μυσταγωγία με λειτουργό τον Μητροπολίτη τους. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η δική τους γιορτή και κανείς δεν μπορεί να τους τη στερήσει. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιερός Χρυσόστομος και ο Θεολόγος Γρηγόριος υπήρξαν Άγιοι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, και οι δύο εξ' αυτών συνέταξαν Λειτουργίες, οι οποίες φέρουν το όνομά τους, άρα ο Ναός και η ατμόσφαιρα της Θείας Λειτουργίας είναι ο σωστός χώρος και τρόπος εορτασμού τους. Βλέποντας τις Σημαίες των τριών εκπαιδευτηρίων στα χέρια των μαθητών ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε μικρούς και μεγάλους να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο. Στη συνέχεια απένειμε βραβείο του διαγωνισμού για τον Απόστολο Παύλο σε μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς, προερχόμενη από το Γυμνάσιο Καλαμωτής. Οι 73 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς έλαβαν από τα χέρια του Επισκόπου τους ως δώρο από μία τσάντα με σχολική-γραφική ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: