Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα μνήμης και ευγνωμοσύνης στον ήρωα Κώστα Περρίκο.

71 χρόνια πέρασαν από την ημέρα της θυσίας του ήρωα Κώστα Περρίκου, που γεννήθηκε το 1905 στην Καλλιμασιά και τελείωσε τη ζωή του ως μάρτυρας της Πατρίδας αλλά και ως οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης.

4 Φεβρουαρίου 1943 ήταν η ημέρα της εκτέλεσής του στην Καισαριανή, ημέρα κατά την οποία ο Κώστας Περρίκος προστέθηκε στη χορεία των Ηρώων της Ελλάδας, που το αίμα τους πότισε το δέντρο της Ελευθερίας της.


4 Φεβρουαρίου 2014 στη γενέτειρά του Καλλιμασιά, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του. Στις 10:45 το πρωί στο χώρο, όπου υπάρχει η προτομή του ήρωα, απέναντι από το Παρεκκλήσιο του Χριστού, ο εφημέριος της Καλλιμασιάς τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Λίγο πριν κατέφθασαν στο χώρο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου Καλλιμασιάς συνοδευόμενοι από καθηγητές, με τις Σημαίες των Σχολείων τους. 


Στεφάνι κατέθεσαν η Αντιδήμαρχος Ιωνίας κ. Αθηνά Θλιβίτου, μαθητές εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλλιμασιάς και ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς "Κώστας Περρίκος", αντιπροσωπεία της οποίας παρέστη εν στολή τιμητικά.


Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και αναπέμφθηκε ο Εθνικός Ύμνος.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα θεάτρου της "Προόδου", όπου ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. 


Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς κ. Μαρία Σανδαλάρη, της οποίας πνευματική παραγωγή είναι οι στίχοι των ποιημάτων και των τραγουδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: