Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στον Ξενώνα της Χωριοεκκλησιάς η βοήθεια για τους σεισμοπαθείς

Η ενορία της Καλλιμασιάς δεν θα μπορούσε να λείψει από την οργανωμένη και υπεύθυνη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για τη συγκέντρωση κουβερτών και πόσιμου εμφιαλωμένου νερού (που βρίσκεται σε εξέλιξη) με αποδέκτες τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς.

Στην ενοριακή αίθουσα της Καλλιμασιάς (Ξενώνα) θα συγκεντρώνεται και αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πόσιμο εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασίες από τις 10:00 το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι.

Στις 12:30 μ.μ. οι δωρεές των ενοριτών σε εμφιαλωμένο νερό και κουβέρτες θα φορτωθούν σε αυτοκίνητα και θα παραδοθούν στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της βοήθειας στην κάτω αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Ματθαίου στο γήπεδο του Κοφινά (1 μ.μ. - 2 μ.μ.). Η συγκέντρωση γίνεται με τη φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου και η μεταφορά με τη φροντίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς "Κώστας Περρίκος".

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη στάλθηκαν από την Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου 450 κουβέρτες στην Κεφαλλονιά, που είναι ένδειξη της αγάπης και της συμπαράστασης του χιωτών στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Τελευταία ημέρα συγκέντρωσης της βοήθειας σε κεντρικό επίπεδο (στονΚοφινά) θα είναι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 1 μ.μ. - 2 μ.μ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη φροντίδα της Ι. Μητροπόλεως Χίου το σύνολο της συγκεντρωμένης βοήθειας θα ξεκινήσει με προορισμό την Κεφαλλονιά, μαζί με την αγάπη του πληρώματος της χιακής εκκλησίας και την ευχή η ζωή στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, να βρει ξανά τους κανονικούς της ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: